Sredinom mjeseca očekuju 2,5 miliona eura za otpremine

Bez autora
Oct 07 2010

Sindikat Rudnika boksita očekuje da će krajem sedmice i preostalih devet od 32 radnika, koji su se ranije prijavili za dobrovoljni odlazak iz preduzeća, dobiti otpremnine. Poslodavac je čvrsto obećao da će 14. oktobra obezbijediti oko 2,5 miliona eura za nastavak realizacije socijalnog programa na koji čeka još oko 200 rudara, te da se početkom novembra očekuje još 1,5 miliona eura, čime bi se „zaokružila“ priča o isplati otpremnina u Rudnicima boksita. Protekle sedmice uplaćena preostala sredstva za otpremnine 24 rudara, za koje je uprava na ime sindikalnog dijela uplatila 250.000, a Vlada, kao svoju obavezu, 80.000 eura. Uprava Boksita sada poštuje dogovoreno i trudi se da sredinom ovog mjeseca obezbijedi sredstva za platu.

Sredinom mjeseca očekuju 2,5 miliona eura za otpremineSindikat Rudnika boksita očekuje da će krajem sedmice i preostalih devet od 32 radnika, koji su se ranije prijavili za dobrovoljni odlazak iz preduzeća, dobiti otpremnine.

Prema riječima predsjednika sindikata Boksita Borisava Bojanovića, poslodavac je čvrsto obećao da će 14. oktobra obezbijediti oko 2,5 miliona eura za nastavak realizacije socijalnog programa na koji čeka još oko 200 rudara, te da se početkom novembra očekuje još 1,5 miliona eura, čime bi se „zaokružila“ priča o isplati otpremnina u Rudnicima boksita.

Predsjednik sindikata Boksita podsjetio je da su protekle sedmice uplaćena preostala sredstva za otpremnine 24 rudara, za koje je uprava na ime sindikalnog dijela uplatila 250.000, a Vlada, kao svoju obavezu, 80.000 eura.

Uprava Boksita, po mišljenju Bojanovića, sada poštuje dogovoreno i trudi se da sredinom ovog mjeseca obezbijedi sredstva za platu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik